Elektroinštalacije so temeljna dejavnost podjetja Elektro Kokalj. Ker so elektro inštalacije eno od tistih del, ki jih nikakor ni pametno izvajati v ‘lastni režiji’, saj je izvedba tehnično zahtevna in varnostno občutljiva, je potrebno načrtovanje in izvedbo prepustiti strokovnjakom, t.j. izkušenim mojstrom električarjem.

V podjetju Elektro Kokalj ponujamo celovito storitev projektiranja in izvedbe vseh elektroinstalacijskih del.

Dovolite, da vam pomagamo najti najprimernejše rešitve, ki bodo ustrezale vašim željam, potrebam in financam. 

 

 

 

   

 

 

 


Naša ponudba med drugim vključuje izvedbo naslendjih elektronistalacijskih del:
 

- Elektroinstalacije v hiši

- Napeljava elektrike

- Elektro omarice

- Električno ogrevanje

- Strelovod

- TV inštalacije

- Pametne inštalacije

- Talno ogrevanje

- Video sistemi

- Računalniška omrežja

 

Za dodatne informacije in naročanje nas pokličite na 041 683 844!

 


Kaj so elektroinstalacije?

Elektroinstalacije so eno od tistih gradbenih del, ki jih nikakor ne smemo izvajati v ‘lastni režiji’. Pomembni je, da že v fazi zasnove in projektiranja sodelujete z arhitektom in projektantom, da se kasneje ne bo zgodilo, da boste v spalnici ostali brez TV vtičnice ali na vrtu ne boste imeli kam vklopiti kosilnice. Pri inštalacijah je potrebno pomisliti na morebitne večje potrebe v prihodnosti npr. ob odločitev za instalacijo računalniškega omrežja, alarmnega sistema, klimatske naprave in podobnega. Zato zahtevajte povečan premer cevi za kable, saj le večji presek instalacijskih cevi omogoča napeljavo dodatnih kablov.
Kljub temu, da elektroinstalacije ne boste izvajali sami, je vendarle prav, da je individualni graditelj oziroma investitor seznanjen tudi z osnovami elektroinštalacijske tehnike. Zato smo za vas pripravili nekaj osnovnih informacij. V grobem elektroinstalacije ločimo na:

 

Nizkonapetostne elektroenergetske inštalacije: namenjene so napajanju električnih naprav in razsvetljavi;
informacijske instalacije: so instalacije za telefon, protivlomno in protipožarno zaščito, klimatizacijo, računalniške mreže,…
Glede na izvedbo elektroinstalacije delimo v naslednje skupine:

 

Instalacije pod ometom in v ometu: instalacije, ki se izdelajo že ob sami gradnji objekta, še preden se izdela zaključni ometni sloj;
instalacije nad ometom: vgrajujemo jih predvsem v vlažne prostore, kjer mora biti električna instalacija napeljana s plastičnimi vodniki na ustreznih skobah;
instalacije v votlih stenah: delimo jih na gorljive in negorljive, od vrste instalacije pa je odvisna tudi vrsta materiala, ki ga uporabimo za izvedbo električne instalacije. Sistem je primeren za suhomontažno gradnjo;
instalacije v betonu: se nameščajo že v začetnih fazah gradnje objekta;
instalacijski kanali: niso uporabljivi za stanovanjske prostore, pogosto pa se uporabljajo v industrijski gradnji;
instalacije z neizoliranimi vodniki: se v stanovanjskih objektih uporabljajo zgolj za nizkonapetostne sisteme kot npr. halogenske svetilke in podobne naprave.
Kaj je pomembno pri vgradnji elektro inštalacije?

 

Elektroinstalacije morajo biti izvedene v skladu z veljavnimi predpisi iz projekta elektroinstalacij. Pozorni moramo biti na to, da so nizkonapetostne doze vsaj 5 cm oddaljene od visokonapetostnih doz (220V). V istem tokokrogu ne moreta biti povezana dva napetostna nivoja, razen v primeru, da je med njima nameščena pregradna stena. Električne instalacije nameščamo v gibljive cevi, da so kasneje zamenljive. Vsi električni izvodi morajo vsebovati zaščitni vodnik, ki predstavlja tretjo žilo v trožilnem električnem vodu.


Galerija slik


,
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih